2011-09-30 - Španělsko - Andalusie - Sevilla - Granada

Název

2011-09-30 - Španělsko - Andalusie - Sevilla - Granada

Popis

Sevilla – hlavní město Andalusie. A jak jinak, než plné bohatých historických budov s prvky maurské architektury či křesťanství. Sevillská katedrála je třetí největší v Evropě a je ukázkou nesmírného bohatství i stavitelského a jiného umu Vyplatí se vyjít na nevyšší věž – není to ani zvlášť namáHavé. Nestoupá se po schodech, ale po 36 nakloněných plochách – údajně bylo podmínkou, že nahoru se musí dostat i jezdec na koni. Za shlédnutí stojí nádherné Španělské náměstí a Alcazar (palác).

Granada – název pochází z granátového jablka, které má město ve znaku. Alhambra, je komplex zahrad (Generalife), pevnosti (Alcazába), paláce Carlose V., kam je vstup v ceně dalších vstupenek a je tam menší obrazárna a samozřejmě mimo jiných hlavně Lví palác, který je nejnádhernější, byť nádvoří s mramorovými lvy a fontánami je už několik let v rekonstrukci. Zvenčí je Lví palác dost nenápadný, ale uvnitř jsou stropy, zdi a sloupy plné jemné „výzdoby“ – arabesek na velkých plochách. Nezbývá než obdiv. Pravda že v menším měřítku jsou tyto arabesky, které připomínají krajkoví i v katedrále Cordobě, v Seville aj.
Zahrady mě neuchvátily – byly prý dost zničené a zanedbané a pomalu se obnovují.
Ovšem ty obrovské problémy se vstupenkami, které byly objednány půl roku dopředu za tučné vstupné přes španělskou cestovku a španělský agent se ve smluvenou hodinu nedostavil – radost a nadšení pro prohlídku celého komplexu Alhambry nás po mnoha hodinách čekání a shánění nových vstupenek pro celý zájezd docela přešly ?

Období

Statistiky

  • 141 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-TZ20

Nastavení

Nahlásit album
V májové AKCI nyní máte fotoknihy s 25% a větší vyvolané fotky, vč. všech plakátů s 27% slevou. Neváhejte slevy využít. A nově nemusíte zadávat žádný kód. Slevu na produkty v akci získáte automaticky. Akce platí do 5. 5. 2024
Získat slevu
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2011-09-30 - Španělsko - Andalusie - Sevilla - Granada
Komentáře Přidat