2011-09-26- Španělsko - Gibraltar -Tarifa - Mijas

Název

2011-09-26- Španělsko - Gibraltar -Tarifa - Mijas

Popis

Gibraltar – území velké Británie – Rock of Gibraltar, Tárikova skála. Významný vojenský strategický bod, kterého se Britové nechtějí vzdát, ale také o něj nepřestávají usilovat Španělé.
Opravdu je s podivem, když přijíždíte k Gibraltaru, jak najednou ční nad mořem skála a většinou nad ní mraky. A pak přejíždíte po celních průtazích křižovatku silnice a přistávací či startovací leteckou plochu. Městečko je takový slepenec všech možných slohů – naštěstí toho smutného tmavého cihlového z Anglie je tam velmi málo. Hlavní ulice Main street je plná obchůdků venkovních „restauračních zahrádek“ a je plná turistů. Na skálu se nejlépe dostanete taxíky pro 7-8 osob za cca 20 €. My jsme měli štěstí na veselého chlapíka, které předváděl kousky s opicemi, které ho asi znaly. Mimochodem je pověst, že pokud budou na Gibraltaru opice (je jich tam asi přes 200), bude území patřit GB.
Dalším místem toho dne byla vesnice Tarifa, která je nejižnějším evropským místem a odkud jezdí lodě do marockého Tangeru. Je to původem velmi stará a nefalšovaná španělská vesnice. Nalézá se tam původem maurský hrad, který později sloužil jako vojenská pevnost. Nyní nepřístupná a v rekonstrukci.

Okolní kopce cestou zpět byly plné větrných elektráren – já říkám větrníků. Bohužel v silném oparu jsme na africký břeh, vzdálený 14 km pořádně nedohlédli – ale chvilkami se nám vyrýsovaly vysoké vrcholy Atlasu. Inu škoda.

Posledním navštíveným místem byla bílá vesnice resp. krásné bílé městečko Mijas. Plno uliček se spoustou obchůdků s koženými výrobky, suvenýry, keramikou atd. A čtvercová stará corida. Jen času na prohlídku by si to místo zasloužilo více.

Období

Statistiky

  • 87 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-TZ20

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2011-09-26- Španělsko - Gibraltar -Tarifa - Mijas
Komentáře Přidat